neděle 8. 9. 2024 - | Filip Chalupa

Klíč od Brna popáté v řadě zůstává na Vodovce!

Sportovní hala Kuřim
neděle 8. 9. 2024 | 17:00

SKKP Handball Brno

33:24
(15:14)

SHC Maloměřice

TOP 3 střelci

Moješcik 8/1, Vukićević 4, Halíček 4

Sestava

Pyško, Furman - Mahušek, Monczka, Huska, Ratkovský, Halíček, Tóth, Flajsar, Moješcik, Čorić, Janda, Kolečkář, Ptáčník, Bosák, Vukićević

Vyloučení

3:5

Sedmimetrové hody

1/1 – 2/3

Diváci

342

TOP 3 střelci

Mucha 6, Cibulec 5/2, Růža 4

Sestava

Douda, Kanaloš - Vaněk, Růža, Noworyta, Janků, Koubek, Kolář, Mucha, Drásal, Ipser, Svoboda, Cibulec, Kachlík

„Šalina“ derby, které se odehrálo ve vyprodané kuřimské sportovní hale, popáté v řadě ovládli házenkáři Králova Pole.

Zápas se dělil na několik částí. Úvod Maloměřic nebyl vůbec dobrý, než mamuti vstřelili první branku, prohrávali už 0:5. Po chvíli se hosté trefili čtyřikrát v řadě a manko téměř smazali. Od přibližně 13. minuty hráli s Kénikem vyrovnaný zápas, který mohl dopadnout jakkoliv, čemuž nasvědčovalo i poločasové skóre 15:14. Úvod druhého poločasu však nebyl ze strany Maloměřic ideální. Za prvních pět minut skórovaly pouze jednou ze sedmičky, zatímco soupeř to zvládl pětkrát a opět odskočil. Většinu zbývajícího času si pak Královo Pole náskok drželo. Nakonec ho ještě vylepšilo až na rozdíl devíti tref a radovalo se z výhry 33:24.

Zajímavost utkání: Zápas se z technických důvodů nehrál v tradičním brněnském svatostánku, ale v nedaleké Kuřimi. Kénik Šalina derby vyhrál popáté v řadě.

Nejlepší střelec utkání: Nejlepším střelcem se stala nová brněnská akvizice Alexandr Moješcik. Posila Kéniku nakonec zaznamenala osm branek, přičemž jednu vstřelila ze sedmičky.

Hodnocení utkání:

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno:

"Utkání se odehrálo ve skvělé atmosféře před plnou halou. Za celý tým bych chtěl poděkovat za tento začátek sezóny, protože bylo opravdu skvělé opět hrát ostrý zápas před tak úžasnou atmosférou. Vstup do zápasu nám vyšel podle představ, brzy jsme vedli vysokým rozdílem. Bohužel jsme měli slabší pasáž, kdy jsme se pomaleji adaptovali na změnu obrany Majlontu. O přestávce jsme upravili pár věcí v postupném útoku a během osmi minut druhé půle jsme opět odskočili na velké vedení, které jsme si udrželi až do konce, i přestože jsme prostřídali všechny hráče. Majlont odehrál dobrý zápas a i přes vysokou prohru ukázal, že mohou být silnější než v minulé sezóně. Věřím, že náš výkon bude postupně gradovat a máme potenciál předvést ještě lepší výkony, než jaký jsme ukázali dnes."

Alexandr Moješcik, levá spojka SKKP Handball Brno:

"Do utkání jsme vstoupili dobře, brzy jsme vedli o čtyři branky, ale pak jsme udělali pár nevynucených chyb, dostali jsme pár gólů do prázdné branky a Maloměřice se dotáhly. V kabině jsme si řekli, co bylo špatně a co musíme zlepšit. Do druhé půle jsme opět vstoupili dobře, vybudovali jsme si pětigólový náskok, který jsme postupně navyšovali, a zaslouženě tak slavíme dva body."

Jiří Mičola, trenér SHC Maloměřice:

"Dnes jsme nezachytili začátek utkání, ale dokázali jsme se dostat zpět do hry. O výsledku rozhodl výkon brankářů, v tom vidím velký rozdíl mezi domácím týmem a námi. Na straně domácích také rozhodla kvalita a šířka kádru, se kterou jsme nedokázali držet tempo utkání. Proto utkání skončilo devítibrankovým vítězstvím pro domácí."

David Růža, střední spojka SHC Maloměřice:

"Zápas nelze hodnotit pozitivně, když se podíváme na výsledek. Měli jsme špatný vstup do obou poločasů a myslím si, že jsme selhali při přesilovkách, kde jsme se nedokázali prosadit. Ve druhé půli nám domácí utekli a bohužel už jsme s tím nedokázali nic udělat."

Kuřim, děkujeme za super atmosféru ve vaší vyprodané hale!

ZDT Aréna Nové Veselí 
sobota 14. 9. 2024 | 17:00

TJ Sokol Nové Veselí
26:34
(14:17)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
sobota 21. 9. 2024 | 19:00

SKKP Handball Brno

VS

Dukla Praha
Hala Frýdek-Místek 
sobota 28. 9. 2024 | 17:00

Pepino SKP Frýdek-Místek

VS

SKKP Handball Brno